Emmen en Zwolle nemen heft in handen in Jupiler League

Na drie speeldagen is er geen enkele club in de Jupiler League meer met een perfecte score. SC Cambuur Leeuwarden en AGOVV Apeldoorn, die dat na twee duels nog wel hadden, liepen tegen een nederlaag aan. FC Emmen en FC Zwolle zijn de nieuwe koplopers.

FC Zwolle-SC Cambuur-Leeuwarden 3-1FC Zwolle bezorgde Cambuur het eerste puntverlies en nestelde zich mede aan kop van de Jupiler League. De thuisclub nam tussen de 54ste en de zestigste minuut een beslissende voorsprong door doelpunten van Eric Botteghin en Marcel Kleizen. Eerder had Ruud ter Heide namens Cambuur nog wel de snelle openingstreffer van Bram van Polen ongedaan gemaakt. Zwolle staat na drie speeldagen op zeven punten; Cambuur op zes.

FC Emmen-FC Dordrecht 2-1De van Go Ahead Eagles overgekomen Jesse Schotman maakte zijn eerste goals voor FC Emmen en bezorgde zijn nieuwe club daarmee een overwinning op FC Dordrecht. De 24-jarige middenvelder trof doel in de 42ste en de 45ste minuut. Dordrecht kwam nog terug tot 2-1, maar tot meer dan de goal van Eddy Putter waren de bezoekers niet in staat.

FC Den Bosch-AGOVV Apeldoorn 2-0Net als Cambuur kon ook AGOVV de perfecte score niet in stand houden. In Den Bosch deed een doelpunt van Yoann de Boer de bezoekers de das om. De 2-0 van Stanley Aborah in de slotminuut had louter statische waarde. Na twee gelijke spelen won FC Den Bosch voor de eerste keer dit seizoen.

Excelsior-Fortuna Sittard 5-1Excelsior was duidelijk te sterk voor Fortuna. De bezoekers uit Sittard hielpen de thuisclub op weg door twee keer in eigen doel te scoren. Samir Kozarac en Zarko Grabovac waren de ongelukkigen. Excelsior maakte drie van de vijf goals op eigen kracht. Aykut Demir, Adnan Alisic en Tjeerd Korf zorgden voor een grote overwinning. Grabovac redde de Sittardse eer door ook nog een keer in het goede doel te scoren.

FC Eindhoven-VVV-Venlo 1-3Het gedegradeerde VVV meldt zich na de zege in Eindhoven in de top van de Jupiler League. Het doelpunt van Frank van Kouwen in de 45ste minuut leek lange tijd het enige wapenfeit van de avond te worden. In de slotfase werd echter nog drie keer gescoord. Ruben Schaken en Sandro Calabro deden dat namens de gasten, waarna Serhat Koç er nog 1-3 van maakte. VVV staat op zes punten. FC Eindhoven blijft staan op drie.

RBC Roosendaal-Haarlem 2-0RBC maakt een sprongetje door de winst op Haarlem. Sasa Stojanovic opende op slag van rust de score en Sjoerd Ars besliste de wedstrijd twintig minuten voor het einde.

RKC Waalwijk-Go Ahead Eagles 1-1RKC speelde voor de tweede keer in drie duels gelijk. Ferne Snoyl opende nog wel de score voor de thuisclub, maar het was een debutant die Go Ahead Eagles een punt bezorgde. De Est Sander Post kwam als invaller binnen de lijnen en nam de 1-1 voor zijn rekening. De rode kaart voor Jeffrey Vlug had geen invloed meer op het scoreverloop. MVV-Helmond Sport 3-1Peter Uneken speelde een hoofdrol in Maastricht. De aanvoerder van Helmond Sport onderscheidde zich met een doelpunt en een rode kaart. Zijn goal betekende de 1-1, maar met tien man konden de Helmonders geen goed resultaat mee naar huis nemen. Ole Tobiasen, Anthony Di Lallo en Gunter Thiebaut bezorgden MVV met hun doelpunten de zege.

Telstar-TOP Oss 2-2Het bezoekende TOP Oss dacht in Velsen na 25 minuten spelen de buit binnen te hebben. Karim Fachtali had de score geopend en door een eigen doelpunt van Anthony Correia stond het al snel 0-2. Glynor Plet werd de verpersoonlijking van de veerkracht van Telstar. Met twee goals maakte de spits de achterstand ongedaan.

FC Omniworld-BV Veendam 2-1Omniworld en Veendam waren beide nog puntloos en daar kwam uiteraard verandering in. Género Zeefuik was de gevierde man bij FC Omniworld. De huurling van PSV scoorde twee keer. Veendam kon alleen tegenscoren via Michiel Hemmen, waardoor de gasten hekkensluiter blijven.