Emery laat Özil weten wat hij nodig heeft om weer de beste te worden

Reacties

Mesut Özil maakt een lastig seizoen door bij Arsenal, maar manager Unai Emery denkt dat hij absoluut nog van waarde kan zijn voor The Gunners.

Emery laat Özil weten wat hij nodig heeft om weer de beste te worden

Özil speelde dit seizoen maar 14 van de 26 Premier League-duels voor Arsenal, de Duitser kwam tot zes volledige wedstrijden in de Engelse competitie. De dertigjarige middenvelder kwakkelt met zijn fysieke gesteldheid en zijn vorm en Emery heeft dan ook gesproken met Özil.

'Ik heb aan hem gevraagd om degelijk te zijn, ook op de trainingen', aldus Emery op de persconferentie voor het Europa League-duel met BATE Borisov. 'Als je een constant niveau haalt en je kwaliteiten laat zien op training, kun je ook helpen tijdens de belangrijke momenten in een seizoen.'

Özil had dit seizoen te maken met een blessure aan zijn rug en ook zijn knie speelde op. Emery: 'Ik weet dat hij veel wil spelen, maar ik heb een onverzettelijke speler nodig die beschikbaar is tijdens trainingen en wedstrijden zonder gezeur, blessures of ziek zijn. Dan gaan we de beste Mesut weer zien in ons elftal. Hij heeft alles in eigen hand.'

Arsenal speelt donderdag weer in de zestiende finale van de Europa League, tegen BATE moet de club in eigen huis een 1-0 achterstand zien goed te maken. Özil is opgenomen in de wedstrijdselectie, Alexandre Lacazette is er wegens een schorsing niet bij.

Arsenal
Arsenal
3 - 0
Bate Borisov
Bate Borisov
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Unai Emery
Meer over Unai Emery
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.