Emery: 'Ik speel nog liever in China dan in Camp Nou'

Reacties

Nu met Barcelona en Sevilla de twee Copa del Rey-finalisten bekend zijn, barst de discussie over de plaats van handeling weer los in Spanje. De twee meest logische opties zijn Camp Nou (Barcelona) en Estadio Santiago Bernabéu (Madrid), maar beide voetbaltempels brengen een maar met zich mee.

Emery: 'Ik speel nog liever in China dan in Camp Nou'

Als Barça of Real de finale haalt, steekt de discussie altijd weer de kop op. Ook nu is het weer onvermijdelijk. De Madrilenen zien liever niet dat de aartsrivaal in hun thuishaven een feestje viert, terwijl spelen op eigen veld een te groot thuisvoordeel is voor de Catalanen. Desondanks mocht Barça vorig jaar in Camp Nou beslag leggen op de Copa del Rey in de bekerfinale tegen Athletic de Bilbao (1-3).

Dit seizoen is Sevilla de tegenstander, dat donderdag afrekende met Celta de Vigo (4-0, 2-2). Trainer Unai Emery voelt er weinig voor om net als afgelopen seizoen de finale in Barcelona af te werken. 'Ik hoop dat de finale niet in Camp Nou is, zoals vorig jaar. Ik speel nog liever in China. Ik hoop niet dat we in Camp Nou moeten spelen, dat zou onrechtvaardig zijn. Het is net alsof je Barça een tweede Messi geeft.'

Waar Sevilla dan wel zou willen spelen in Spanje, wilde de Baskische coach tijdens de persconferentie na afloop niet zeggen. 'Ik wil ergens spelen waar de fans van Sevilla zich meer op hun gemak voelen, maar niet in Camp Nou', aldus Emery, die trots was op zijn ploeg na het bereiken van de finale, ook al was de voorsprong (4-0) groot. 'Het is ook belangrijk om ongeslagen te blijven.'

Barcelona kan in de eindstrijd tegen Sevilla alweer de zesde hoofdprijs onder leiding van trainer Luis Enrique pakken, maar ook de prestaties van de Andalusiërs in de laatste jaren liegen er niet om. Sinds 2006 (UEFA Cup-winst) stond de winnaar van de Europa League dertien keer in een finale. De laatste ging begin dit seizoen overigens verloren tegen Barcelona, dat toen beslag legde op de Europese Super Cup (5-4).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.