Embolo: 'Als kleine jongen Huntelaar al bewonderd'

Reacties

Breel Embolo heeft andere clubs afgewezen ten faveure van Schalke 04. Het biedt de Zwitserse EK-ganger de kans samen te spelen met zijn jeugdidool Klaas-Jan Huntelaar.

Embolo: 'Als kleine jongen Huntelaar al bewonderd'

Embolo (19) is een van de grootste talenten van de laatste jaren in Europa en was ook present op het EK, waar hij met Zwitserland na strafschoppen in de achtste finale werd uitgeschakeld door Polen (1-1).

'Er waren wat aanbiedingen. Ik heb ook veel clubs aangehoord', vertelt Embolo op de website van Schalke 04, dat voor twintig miljoen euro de spits overnam van FC Basel. 'Voor mij was het belangrijk dat het plaatje honderd procent klopt. En dat is bij Schalke 04 het geval.'

Embolo komt allerminst onbeslagen ten ijs. 'Een groot deel van mijn nieuwe medespelers is mij al bekend, omdat de Bundesliga in Zwitserland zeer populair is. Ik heb zelf natuurlijk ook regelmatig wedstrijden bekeken. We hebben een prima ploeg met fantastische persoonlijkheden. Klaas-Jan Huntelaar bewonderde ik al toen ik nog een kleine jongen was', aldus de jongeling over de Nederlander, die een langer verblijf in Gelsenkirchen verkoos boven een terugkeer bij Ajax.

De Zwitserse belofte heeft inmiddels al op het veld gestaan met zijn jeugdidool. De aanvaller liet de mogelijkheid aan zich voorbij gaan om langer vakantie te vieren na de EK-inspanningen. 'Ik wilde gewoon beginnen, want ik voel me fit', zei Embolo, die mogelijk zaterdag tegen FC Luzern zijn officieuze debuut maakt voor Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.