Emanuelson zit Totti en AS Roma dwars

Urby Emanuelson heeft zich met Atalanta Bergamo gerevancheerd ten opzichte van zijn oude club AS Roma.

AS Roma - Atalanta Bergamo 1-1
Het duel in Stadio Olimpico van Rome was voor Urby Emanuelson bijzonder, want als basisspeler van Atalanta keerde hij terug in de stad waar hij de eerste helft van dit seizoen nauwelijks in actie kwam.

De Nederlander speelde voor rust een sleutelrol, want na een overtreding van Davide Astori op hem kreeg Atalanta in de 23ste minuut een penalty die werd verzilverd door Germán Denis. Hij bracht de stand daarmee op 1-1, want Francesco Totti had de score al in de derde minuut vanaf elf meter geopend. Die penalty was toegekend na hands van Guglielmo Stendardo.

In de gehele tweede helft domineerde Roma. De hoofdstedelingen kregen ook een aantal prima kansen, maar kwamen niet tot scoren. Roma laat door de remise na de tweede plaats over te nemen van Lazio, dat zaterdag met 2-0 van Juventus verloor. Atalanta staat zeventiende en heeft nog een paar punten nodig om zich helemaal veilig te spelen.

Chievo Verona - Udinese 1-1
Thuis tegen Udinese kwam Chievo Verona niet verder dan 1-1. Toch zat er voor de spits van de thuisclub een feestelijk tintje aan het duel. Dankzij zijn doelpunt in de 39ste minuut passeerde Sergio Pellissier namelijk Marco van Basten op de all time topscorerlijst van de Serie A. Udinese scoorde via een eigen doelpunt van Bostjan Cesar. Beide clubs staan in het rechterrijtje, maar hoeven niet meer voor degradatie te vrezen.