Emanuelson trefzeker tijdens zege AC Milan bij Parma

AC Milan heeft zijn koppositie in de Serie A verstevigd. Mede dankzij een treffer van Urby Emanuelson wonnen de Rossoneri in Stadio Ennio Tardini met 2-0 van Parma.

Zlatan Ibrahimovic opende in de zeventiende minuut de score namens Milan, waar Mark van Bommel en Clarence Seedorf ontbraken vanwege blessures. De Zweedse aanvaller maakte zijn twintigste competitietreffer van het seizoen uit een strafschop, die was toegekend na een handsbal van Cristian Zaccardo.

De bezoekers waren duidelijk een klasse beter dan Parma en in de 55ste minuut besliste Emanuelson de wedstrijd in het voordeel van Milan. Ibrahimovic liet de bal bewust lopen voor de middenvelder, die doelman Antonio Mirante simpel omspeelde en de 0-2 binnenschoof.

Door de overwinning heeft Milan nu zestig punten uit 28 wedstrijden, zeven meer dan nummer twee Juventus dat zaterdagavond op bezoek gaat bij Fiorentina. Parma blijft zestiende staan. Foto: VI Images