Emanuelson leidt AC Milan naar kwartfinale tegen Juve

AC Milan heeft zich ten koste van Reggina geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Coppa Italia. In de tweede helft liep de ploeg van trainer Massimiliano Allegri uit naar een 3-0 zege.

Met Urby Emanuelson in de basis kwam Milan laat op gang tegen de nummer zeventien van de Serie B. In het eigen San Siro waren de Rossoneri voor rust wel de bovenliggende partij, maar grote kansen leverde dat niet op. Aan de andere kant werd Reggina ook niet gevaarlijk.

De tweede helft was zes minuten oud toen Mario Yepes de thuisclub op voorsprong kopte. De verdediger kopte binnen uit een hoekschop van Emanuelson, die in eerste instantie afgeslagen was.

In de 79ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist na een uitstekende actie van Emanuelson. De middenvelder vond na een knappe rush M'Baye Niang, die koel afrondde. Twee minuten later bepaalde Giampaolo Pazzini de eindstand op 3-0 in het voordeel van Milan.

Door de zege plaatste Milan zich voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia, waarin Juventus de tegenstander is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.