Emanuelson kan debuteren naast beruchte matchfixer

Reacties

Urby Emanuelson debuteert vanmiddag namens Atalanta Bergamo mogelijk aan de zijde van een beruchte matchfixer die zelfs een eigen doelpunt op bestelling maakte. Andrea Masiello is na een schorsing van 26 maanden eindelijk weer speelgerechtigd.

Emanuelson kan debuteren naast beruchte matchfixer

Atalanta-trainer Stefano Colontuono nam Masiello daarop direct weer op in zijn wedstrijdselectie voor het duel met Cagliari van vanmiddag 15.00 uur.

Masiello werd in 2012 voor ruim twee jaar geschorst vanwege zijn rol in een omkopingsschandaal bij zijn vorige club Bari. Aan het licht kwam dat de nu 28-jarige verdediger met enkele ploeggenoten vijf wedstrijden had verkocht. Het meest in het oog sprong de derby tegen Lecce op 15 mei 2011. Masiello nam 50.000 euro aan en maakte in ruil daarvoor een eigen doelpunt, waardoor Lecce de sleutelwedstrijd won en niet degradeerde. Bekijk hier de beelden van dat duel, met na drie minuten en 33 seconden de eigen goal op bestelling.

Ruim een jaar na die beruchte wedstrijd stapte Masiello over naar Atalanta, waarna zijn sleutelrol in het schandaal bij Bari aan het licht kwam. Daardoor speelde de verdediger pas zeventien wedstrijden voor Atalanta. Zijn laatste duel dateert zelfs van 15 januari 2012. Ondanks zijn rol zag Atalanta geen reden hem te ontslaan of zijn contract te laten ontbinden.

Het betekent dat de ex-speler van Juventus vanaf vandaag weer voetballer is en het debuut van Emanuelson in Bergamo in een bijzonder licht komt te staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.