Emanuelson goud waard voor Milan tegen Chievo

AC Milan heeft thuis tegen Chievo zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt (5-1). Grote man aan de kant van de Rossoneri was Urby Emanuelson, die bij drie treffers betrokken was.

Na ruim een kwartier opende de voormalig Ajacied de score met dank aan Marco Andreolli. De verdediger kopte de bal voor de voeten van Emanuelson, die niet twijfelde en de 1-0 tegen de touwen schoot. Op aangeven van Luciano zorgde Sergio Pellissier twee minuten later echter alweer voor de gelijkmaker.

Ondanks die tegenvaller besliste Milan nog voor rust de wedstrijd. In de 36ste minuut zette Riccardo Montolivo van zo'n twintig meter - na goed terugleggen van Emanuelson - de thuisclub opnieuw op voorsprong. Vier minuten voor rust maakte Bojan Krkic 3-1, ook van grote afstand en weer was Emanuelson degene die een ploeggenoot een scoringskans bood.

In de tweede helft werd Emanuelson vervangen door Kevin-Prince Boateng en kwam Nigel de Jong Montolivo aflossen. Milan scoorde na de hervatting nog twee keer. Serie A-topscorer Stephan El Shaarawy tikte bij de tweede paal op aangeven van Abate zijn achtste competitietreffer van het seizoen binnen. In blessuretijd maakte Giampaolo Pazzini nog de vijfde Milan-treffer.

Daar bleef het bij in San Siro, waardoor AC Milan (dat in de eerste vijf thuiswedstrijden dit seizoen slechts drie keer scoorde) nu veertien punten heeft uit elf wedstrijden en naar de achtste plaats klimt. Chievo blijft op tien punten en bezet daarmee de vijftiende plek. Foto: VI Images