EL-zege Schalke geeft Huntelaar extra tijd voor recordjacht

Reacties

Wanneer Schalke 04 en Klaas-Jan Huntelaar donderdagavond (19.00 uur) APOEL Nicosia in eigen huis van zich af weten te houden, plaatsen zij zich voor de knock-outfase van de Europa League en heeft de spits extra tijd voor zijn recordjacht.

EL-zege Schalke geeft Huntelaar extra tijd voor recordjacht

Met nog twee duels voor de boeg staat Schalke eerste in Groep K met acht punten. Nummer twee Sparta Praag (zes punten) en nummer drie Asteras Tripolis (vier), die het vanavond tegen elkaar opnemen, kunnen de Duitsers op dit moment nog achterhalen. Maar wanneer Die Königsblauen winnen in de eigen Veltins Arena, houdt het in ieder geval een van die twee clubs onder zich.

'Ons enige doel voor de wedstrijd is winnen, om ervoor te zorgen dat we de laatste wedstrijden voor de winterstop met vertrouwen tegemoet kunnen gaan. En ik heb er het volste vertrouwen in dat dit ons gaat lukken', sprak Schalke-trainer André Breitenreiter zich uit op de clubsite uit over het duel met APOEL. 'We kunnen bij winst de volgende ronde halen. Ik heb er een goed gevoel over.'

De positieve stemming waarin de oefenmeester verkeert, is zeker niet ongepast. De cijfers bewijzen namelijk dat Schalke flink in het voordeel is voor de wedstrijd van donderdag. Van de vijf wedstrijden tegen een club uit Cyprus, werd er namelijk nooit verloren (3W, 2G), al werden beide remises wel in eigen huis geboekt. En APOEL won slechts een van de vijftien wedstrijden tegen een Duitse opponent (G1, V13).

Tijdens de eerste ontmoeting met APOEL Nicosia, eerder dit jaar, was Klaas-Jan Huntelaar de gevierde man
Tijdens de eerste ontmoeting met APOEL Nicosia, eerder dit jaar, was Klaas-Jan Huntelaar de gevierde man

Het bereiken van de volgende ronde zou bovendien niet alleen positief nieuws zijn voor de club Schalke. Spits Huntelaar aast namelijk al een tijdje op zijn vijftigste treffer in Europees clubverband (momenteel 49) en heeft daarnaast Henrik Larsson, topscorer aller tijden van de Europa League, in het vizier. De Zweedse voormalig Feyenoorder produceerde veertig treffers, ex-Ajacied Huntelaar volgt met 33 goals.   

De eerste ontmoeting met de tegenstander van donderdagavond, tijdens de eerste speelronde op 17 september, eindigde op bezoek in de Cypriotische hoofdstad Nicosia in een 3-0 zege voor Huntelaar en consorten. De Oranje-international maakte toen twee doelpunten. Wellicht dat hij en zijn ploegmakkers dat kunstje nog eens op kunnen voeren en zichzelf daarmee een goede dienst bewijzen.  

Toptien topscorerslijst Europa League/UEFA Cup
Henrik Larsson 40
Klaas-Jan Huntelaar* 33
Radamel Falcao* 31
Dieter Müller 29
Shota Arveladze 27
Alessandro Altobelli 25
Mladen Petric* 25
Claudio Pizarro* 24
Alan* 23
Óscar Cardozo* 23
*Nog actief als voetballer
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.