EL-ticket AZ niet in gevaar tijdens potje zomeravondvoetbal

Reacties

In navolging van Ajax en Feyenoord heeft ook AZ zich zoals verwacht geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. In de return op eigen veld tegen Vojvodina Novi Sad kwam het EL-ticket na de overtuigende 3-0 zege van vorige week niet meer in gevaar: 0-0.

EL-ticket AZ niet in gevaar tijdens potje zomeravondvoetbal

Trainer John van den Brom had voor de zekerheid toch zijn sterkste elf het veld ingestuurd, maar die had ook dit keer weinig te vrezen van de nummer vier van Servië. Alleen Dejan Meleg kwam zo nu en dan in de buurt van het doel van Sergio Rochet. De doelman van AZ hoefde echter niet in actie te komen bij een vrije trap en een schot voorlangs van de ex-Ajacied.

Aan de andere kant kreeg ook Marko Kordic niet heel veel te doen. Fred Friday verzuimde bij enkele mogelijkheden de Servische sluitpost te testen. Zo kopte de Nigeriaanse spits de bal na rust richting de cornervlag, vlak voordat Van den Brom hem naar de kant haalde voor Wout Weghorst. Ook de van Heracles Almelo afkomstige spits kon de ban niet breken.

In de jacht op voor de UEFA-coëfficiëntenlijst toch nog steeds belangrijke overwinning, kwamen de verdedigers van AZ daarom nog het dichtst bij het openingsdoelpunt. Ron Vlaar raakte bij een van zijn pogingen van afstand het zijnet, waardoor een deel van het publiek nog even opveerde. Na rust schoot rechtsback Mattias Johansson hard op de vuisten van Kordic.

Een doelpunt was donderdagavond in Alkmaar echter te veel gevraagd. Het neemt niet weg dat AZ zich met groot gemak plaatste voor de groepsfase van de Europa League. Vrijdagmiddag (13.00 uur) wordt bekend wie de tegenstanders worden van de nummer vier van Nederland. Ook bekerwinnaar Feyenoord en het voor de Champions League uitgeschakelde Ajax verdwijnen dan in de koker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.