EL-opponenten PSV en AZ tonen zich mentaal sterk

De Europese tegenstanders van PSV en AZ hebben in de competitiewedstrijden voorafgaand aan de Europa Leagueduels veerkracht getoond.

SV Mattersburg-SV Ried 2-3Ried lijkt klaar voor de Europa Leaguewedstrijd tegen PSV, aanstaande donderdag op het programma. De ploeg van trainer Paul Gludovatz kwam op bezoek bij het taaie Mattersburg tot tweemaal toe op achterstand, maar trok de score even zo vaak weer gelijk.

Op het moment dat iedereen zich verzoend leek te hebben met een puntendeling, bracht Stefan Lexa de bezoekers in extase door in de blessuretijd de winnende treffer aan te tekenen. Een flinke opsteker voor Ried, dat naar Eindhoven afreist in de wetenschap dat het thuisduel met 0-0 gelijk is gespeeld.

Strømsgodset IF-Aalesunds FK 2-2Aalesunds leek in de aanloop naar de belangrijke Europese wedstrijd tegen AZ lange tijd een steekje te laten vallen, maar toonde veerkracht. In de Noorse competitie trok de ploeg van trainer Kjetil Rekdal op bezoek bij Strømsgodset IF op de valreep een gelijkspel over de streep..

De bezoekers kwamen na een kwartier spelen nog op voorsprong door een doelpunt van AZ-plaaggeest Michael Barrantes - De aanvaller was afgelopen week tegen AZ (2-1 winst) verantwoordelijk voor de gehele Noorse productie - maar nog voor rust boog de thuisploeg de achterstand om in een voorsprong. In deze stand leek in de tweede helft geen verandering meer te komen, maar welhaast ín het laatste fluitsignaal bezorgde Demar Phillips zijn ploeg nog een punt. Foto: VI Images