Elneny volgt Salah met doorbraak na Egyptisch dieptepunt

Reacties

Met Mohamed Elneny heeft Arsenal een speler in huis gehaald met een opvallend verhaal. De stadionramp die 74 Egyptische fans in 2012 het leven kostte, was een belangrijke factor in zijn doorbraak.

Elneny volgt Salah met doorbraak na Egyptisch dieptepunt

'Dit gevoel is onbeschrijfelijk. Ik ga voor een van de allergrootste clubs ter wereld spelen en ik ben er ontzettend trots op dat me dat gelukt is. Ook vind ik het een eer om onder een manager als Arsène Wenger te gaan werken', aldus Elneny, die grote ambities heeft. 'Ik hoop dat we dit seizoen kampioen worden, de FA Cup en de Champions League winnen.'

Dat Elneny uiteindelijk bij een topclub terecht zou komen, daar zag het in 2012 niet naar uit. Hoewel hij als een van de grootste talenten van Egypte gold, kwam Elneny vanaf februari van dat jaar volledig stil te staan. Na de stadionramp in Port Said legde de Egyptische regering de nationale voetbalcompetitie voor twee jaar stil. Elneny en zijn Egyptische beroepsgenoten hadden geen werk meer om handen.

FC Basel profiteerde van de stillegging van de Egyptische competitie en pikte Mohamed Salah op bij Al Mokawloon. Hij bleek een voltreffer en daarom ging de Zwitserse club een jaar later, toen de competitie nog steeds niet hervat was, nog eens bij Al Mokawloon rondkijken. Deze keer werd Elneny opgemerkt en ook hij werd een doorslaand succes in Zwitserland. Hij veroverde al snel een basisplaats, hoewel hij al ruim een jaar geen officieel duel meer gespeeld had. Zijn razendsnelle ontwikkeling werd donderdag beloond in de vorm van een transfer naar Arsenal.

'Mohamed is pas 23, maar heeft al veel ervaring in competities als de Europa League en de Champions League. Hij is een enorm talent van wie ik veel verwacht', aldus Arsenal-manager Arsène Wenger. 'Hij is technisch sterk en zeer intelligent. Hij zal zich even moeten aanpassen, maar hij heeft alles in huis om in de Premier League te slagen.'

Zo heeft na Salah (tegenwoordig AS Roma) ook Elneny van een nood een deugd gemaakt met een toptransfer die is voortgevloeid vanuit een nationaal dieptepunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.