Elmander, Mido en Steinsson scoren in Premier League

Tijdens de eerste speeldag van de Premier League stond een aantal voormalige Eredivisiespelers in de spotlights. Ook het gepromoveerde Hull City vestigde de aandacht op zich.

Bolton Wanderers-Stoke City 3-1Grétar Steinsson en Johan Elmander (foto boven) droegen bij aan de zege van Bolton. Steinsson zorgde voor 1-0. De IJslander zag een voorzet bij de tweede paal fantastisch in de kruising zeilen. Nadat Kevin Davies er 2-0 van had gemaakt, zorgde Elmander met een kopbal nog voor het rustsignaal voor een marge van drie goals. Ricardo Fuller redde de eer voor Stoke City.

Middlesbrough-Tottenham Hotspur 2-1Ahmed Mido Hossam deed zijn voormalige werkgever de das om. De Egyptenaar veranderde een schot van Didier Digard zodanig van richting dat doelman Gomes kansloos was. Het betekende de 2-0, want eerder had David Wheater in de rebound gescoord nadat Afonso Alves de lat had geraakt. Tottenham Hotspur, waar sterspeler Dimitar Berbatov opvallend genoeg op de bank begon, kwam niet verder dan 2-1 en kreeg daarbij ook nog eens hulp van de thuisclub. Robert Huth kopte in eigen doel.

Hull City-Fulham 2-1Hull City, met George Boateng in de basis, debuteerde in de Premier League met een 2-1 zege. The Tigers kwamen na acht minuten wel op achterstand door een kopbal van Fulhams Ki-Hyeon Seol, maar toonden veerkracht. Geovanni (foto onder) krulde de gelijkmaker om doelman Mark Schwarzer heen. De winnende treffer was van Caleb Folan. De invaller kon scoren omdat Paul Konchesky in zijn eigen strafschopgebied knullig de bal had verspeeld.

West Ham United-Wigan Athletic 2-1Mario Melchiot begon in de basis bij Wigan, maar de verdediger zag tot zijn afgrijzen dat zijn ploeg al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. Dean Ashton scoorde tweemaal op aangeven van Julien Faubert. Amr Zaki volleerde vlak na rust de 2-1 binnen, maar de Egyptische aanvaller miste ook een aantal kansen op de 2-2. Ook invaller Daniël de Ridder kon de gasten niet aan een gelijkspel helpen.