EL-loting: toch Nederlands tintje en krakers van CL-formaat

Reacties

Hoewel er geen Nederlandse clubs overwinterden in de Europa League, heeft de knock-outfase van dat toernooi toch een Nederlands tintje. Zo stuit het Galatasaray van Wesley Sneijder in de zestiende finale op het Lazio van Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en de geblesseerde Stefan de Vrij.

EL-loting: toch Nederlands tintje en krakers van CL-formaat

Dat duel is niet de enige wedstrijd met Nederlandse inbreng. Het Manchester United van manager Louis van Gaal, Memphis Depay en Daley Blind (foto) treft het Deense FC Midtjylland, dat in de play-offs van de Europa League eerder dit seizoen nog te sterk was voor het Southampton van manager Ronald Koeman.

Klaas-Jan Huntelaar gaat met Schalke 04 de strijd aan met Shakhtar Donetsk, Robin van Persie moet Fenerbahçe langs Lokomotiv Moskou leiden, Jean-Paul Boëtius neemt het met FC Basel op tegen Saint-Étienne, terwijl FC Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh zich mag verheugen op een duel met Liverpool. Anderlecht stuit met Bram Nuytinck op Olympiakos Piraeus.

Het tweede bekertoernooi van Europa kent behalve wedstrijden met Nederlandse inbreng ook enkele krakers die in de Champions League niet zouden misstaan: Borussia Dortmund – FC Porto, Fiorentina – Tottenham Hotspur, Olympique Marseille – Athletic de Bilbao, Sporting Lissabon – Bayer Leverkusen en Villarreal – Napoli (waar Jonathan De Guzman veelal op de tribune zit).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.