EL-loting: AZ wacht clash met Olympique Lyon

Reacties

AZ neemt het in de knock-outfase van de Europa League op tegen Olympique Lyon. De nummer vier van Frankrijk eindigde als derde in Groep H van de Champions League achter Juventus en Sevilla.

EL-loting: AZ wacht clash met Olympique Lyon

AZ begon het Europese seizoen met een tweeluik met het Griekse PAS Giannina. Overwinningen in Alkmaar en Athene brachten de ploeg van trainer John van den Brom tot de vierde en laatste voorronde, waarin het Servische FK Vojvodina de tegenstander was. Door een 0-3 zege in Servië was de thuiswedstrijd slechts een formaliteit.

In de groepsfase van de Europa League begon AZ uiterst moeizaam. In eigen huis kwamen de Alkmaarders niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Ierse Dundalk, waarna een afstraffing tegen Zenit Sint-Petersburg volgde (5-0). Ook in de twee duels met Maccabi Tel Aviv werd maar één punt gepakt. Door Groep D af te sluiten met zeges op Dundalk en Zenit plaatste AZ zich toch nog voor de knock-outfase van het toernooi.

Lyon
Tegenstander Lyon was dicht bij de knock-outfase van de Champions League, maar kwam in Groep H net tekort. Door het doelpuntloze gelijkspel tegen Sevilla eindigden de Spanjaarden als tweede met elf punten, terwijl Lyon acht punten had. Bij winst op Sevilla was Lyon een ronde verder geweest.

In de Franse Ligue 1 probeert Lyon tevergeefs aansluiting te vinden bij de topdrie. Olympique Nice, AS Monaco en Paris Saint-Germain hebben een grote afstand. Lyon heeft 28 punten en staat vierde, terwijl nummer drie PSG acht punten meer heeft. Lyon heeft nog wel een duel met FC Metz in te halen.

AZ speelt eerst thuis tegen Lyon op donderdag 16 februari, een week later gaan de Alkmaarders naar Frankrijk. Bij de loting werd maandag tevens bekend dat Ajax het opneemt tegen Legia Warschau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.