Elftal van Stevens geeft zege weg, goede zaken Leverkusen

De degradatiezorgen voor het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens blijven aanhouden door het 1-1 gelijkspel bij Hannover 96. Bayer Leverkusen won met 1-0 van SC Freiburg en staat weer vierde.

Hannover 96 - VfB Stuttgart 1-1
VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens heeft slechte zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Hekkensluiter Stuttgart leek af te stevenen op een overwinning toen Christian Gentner vlak na rust de 0-1 maakte. Twintig minuten voor tijd ging het echter toch nog mis toen Lars Stindl de eindstand bepaalde op 1-1.

Stindl eiste in de extra tijd overigens ook nog een hoofdrol voor zich op. Hij kreeg het aan de stok met Stuttgart-speler Martin Harnik door de bal niet af te geven na een overtreding. Stindl ontving daarvoor zijn tweede gele kaart, terwijl Harnik met rood eraf moest omdat hij een kopstoot-beweging maakte. Door het gelijkspel blijft Stuttgart laatste staan, nummer zeventien SC Freiburg heeft drie punten meer.

Bayer Leverkusen – SC Freiburg 1-0
Bayer Leverkusen heeft de draad in de Bundesliga weer opgepakt. De ploeg van trainer Roger Schmidt begon uiterst moeizaam aan 2015 en daalde daardoor naar de zesde positie. Van de eerste vijf competitieduels in dit kalenderjaar werd er slechts één gewonnen (G2, V2).

Midweeks werd in de achtste finale van de Champions League al het herstel ingezet door met 1-0 te winnen van Atlético Madrid. Leverkusen gaf die goede wedstrijd een vervolg tegen degradatiekandidaat SC Freiburg. Het enige wat Leverkusen zichzelf kon verwijten was dat het de score niet verder uitbouwde na de openingstreffer van Simon Rolfes in de 33ste minuut. Ook de 1-0 overwinning was echter voldoende om de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League, weer in te nemen.

Hertha BSC - FC Augsburg 1-0
Hertha BSC heeft vlak voor tijd FC Augsburg op de knieën gedwongen. Salomon Kalou maakte in de 88ste minuut de winnende treffer voor de ploeg uit Berlijn, waar Roy Beerens de hele wedstrijd speelde en John Heitinga op de bank bleef. Dankzij de minimale overwinning klimt Hertha naar de veertiende plaats.