Elftal van het Volk: wie moeten er starten tegen Mexico?

Reacties

Nederland speelt woensdag de vriendschappelijke interland tegen Mexico, maar welke elf spelers moet Guus Hiddink in de basis laten starten? Aan jullie de taak de bondscoach van advies te voorzien.

Elftal van het Volk: wie moeten er starten tegen Mexico?

Hiddink maakte vrijdag de 23-koppige spelersgroep bekend voor het oefenduel met Mexico en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van vier dagen later. Georginio Wijnaldum behoorde niet tot de voorselectie, maar werd toch bij Oranje gehaald. Moet de PSV-middenvelder ook starten in De Arena?

In de verdediging zijn Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar en Jetro Willems weer terug. Tijdens de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (3-1 winst) en IJsland (2-0 verlies) behoorden zij niet tot de selectie. Hetzelfde geldt voor Memphis Depay. Moeten deze vier meteen een kans in de basis krijgen tijdens de vriendschappelijke interland tegen Mexico?

Davy Klaassen, Nigel de Jong en Bruno Martins Indi meldden zich inmiddels af en werden vervangen door Leroy Fer, Luuk de Jong en Jeffrey Bruma. Komen zij direct in aanmerking voor een verrassende basisplaats? Tijdens een persconferentie maakte Hiddink dinsdag bekend dat Jordy Clasie en Robin van Persie tegen Mexico niet kunnen spelen. Wie moet de rol van Van Persie voorin overnemen? Klaas Jan Huntelaar, of toch Luuk de Jong?

WK
Op zondag 29 juni van dit jaar speelden Nederland en Mexico ook al tegen elkaar in de achtste finale van het WK in Brazilië. Oranje won dankzij late doelpunten van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar (strafschop), die ook nu tot de selectie behoren. Paul Verhaegh had in het snikhete Fortaleza een basisplaats, maar is nu niet geselecteerd door Hiddink. Ook Dirk Kuijt is er niet bij, aangezien hij zijn interlandloopbaan heeft beëindigd.

In de aanloop naar het duel met Mexico zullen we al jullie antwoorden verzamelen en het Elftal van het Volk publiceren. Via de bolletjes/pijltjes zijn alle internationals (met uitzondering van de keepers) te vinden en op iedere positie neer te zetten. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.