media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Elftal van het volk: Afellay en Clasie krijgen basisplaats

Elftal van het volk: Afellay en Clasie krijgen basisplaats

De bezoekers van VI.nl hebben in vergelijking met de vermoedelijke opstelling van bondscoach Louis van Gaal voor het duel met Duitsland voor twee andere spelers gekozen. Volgens hen moeten Ibrahim Afellay en Jordy Clasie woensdagavond in de Oranje-basis starten.

Waar Van Gaal mogelijk opteert voor Dirk Kuijt als rechterspits, geven de VI-lezers de voorkeur aan Afellay. De vleugelspeler van Schalke 04 kreeg 63 procent van de stemmen, Kuijt slechts negentien. Arjen Robben (94 procent) en Klaas-Jan Huntelaar (95 procent) werden in vrijwel alle gevallen ook opgenomen in de driemansvoorhoede.

Op het middenveld zijn Rafael van der Vaart (93 procent) en Nigel de Jong (85 procent) al even onomstreden. Wie de derde positie naast de twee routiniers moet innemen, zorgde echter voor twijfel bij het volk. Feyenoord-controleur Jordy Clasie (46 procent) blijft mogelijke Vitesse-debutant Marco van Ginkel (31 procent) nipt voor.

De bezetting in de laatste linie komt volledig overeen met die van Van Gaal. Ricardo van Rhijn (76 procent) en Bruno Martins Indi (91 procent) bekleden de backposities, terwijl John Heitinga (72 procent) en Ron Vlaar (68 procent) de weg naar het doel van Tim Krul moeten versperren.

Met deze formatie kiezen de bezoekers van VI.nl in geen geval voor een debutant in de basiself. Van Ginkel was daar met 31 procent van de stemmen nog het dichtst bij. Ajax-keeper Kenneth Vermeer (19 procent), RKC Waalwijk-sluitpost Jeroen Zoet (6 procent) en VfL Wolfsburg-spits Bas Dost (3 procent) kwamen echter een hoop stemmen te kort.

<BR><BR>
Laatste nieuws