Elftal van de Week: Godee geeft teken van leven

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Elftal van de Week: Godee geeft teken van leven

Joey Godee is nog niet afgeschreven. Hij maakte twee treffers voor FC Dordrecht. Godee hield onder andere FC Volendam-talent Joey Veerman en de bij RKC Waalwijk teruggekeerde Evander Sno achter zich. 

Topdrie van de week

Joey Godee (FC Dordrecht)          8

Joey Godee is al 27 en zijn dagen als prof leken al geteld. Ooit doorgebroken bij Sparta, via AGOVV bij Cercle Brugge (foto) beland, maar het professionele bestaan leek als een nachtkaars uit te gaan. Op amateurbasis mocht hij dit seizoen bij Helmond Sport zijn allerlaatste kans pakken, maar Godee mocht zelden meedoen. FC Dordrecht, waar hij afgelopen zomer al op proef was, bood de aanvaller de kans om (ook op amateurbasis) dichter bij huis te spelen. In zijn tweede duel liet Godee zien dat hij deze echt allerlaatste kans nu wil grijpen.

Joey Veerman (FC Volendam)      7,5

De talentenfabriek Volendam blijft jonge beloftevolle spelers afleveren. Het nieuwste briljantje uit het vissersdorp is Joey Veerman. Haast geruisloos speelde de pas achttienjarige aanvallende middenvelder zich dit seizoen in de basis, tegen FC Eindhoven maakte hij zijn eerste twee goals in Volendam 1. Veerman koppelt de Volendamse nuchterheid aan een gezonde portie bluf. Hij verlengde zijn contract al tot medio 2020 en liet belangstellende clubs weten eerst een poosje in Volendam te willen spelen.

Evander Sno (RKC Waalwijk)        7,5

Evander Sno is terug op de velden. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in 2014 voor Westerlo voordat hij vorige week terugkeerde in het shirt van de Waalwijkse club die hem al zo veel bracht. Sno is het voetballen niet verleerd, is direct weer aanwezig en geniet zichtbaar van zijn rentree. De 29-jarige middenvelder voegt nog meer routine toe aan de ploeg van trainer Peter van den Berg. Houd RKC in de gaten in de tweede seizoenshelft en Sno ook.

De stand in het spelersklassement na speelronde 20
Speler Team Gemiddelde
1. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,68
2. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,65
3. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,48
  Nick Kuipers MVV Maastricht 6,48
5. Kees Kwakman FC Volendam 6,47
6. Tom Overtoom Almere City FC 6,44
7. Yener Arica Almere City FC 6,41
8. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,40
  Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,40
  Tim Coremans FC Dordrecht 6,40

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.