media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Elftal van de Maand opnieuw met sterk Vitesse-gezicht

Elftal van de Maand opnieuw met sterk Vitesse-gezicht

Vitesse is ook in november hofleverancier van het Elftal van de Maand van Voetbal International. De Arnhemmers leveren vijf spelers in het door bezoekers van VI.nl geformeerde sterrenteam en bovendien de trainer.

Volgens de ruim twintigduizend deelnemers presteerden linksback Patrick van Aanholt, Eredivisietopscorer Wilfried Bony, middenvelder Marco van Ginkel, verdediger Guram Kashia en doelman Piet Velthuizen allen dusdanig sterk dat zij op hun positie de meest gekozen speler zijn. Daarnaast werd Fred Rutten verkozen tot Trainer van de Maand.

Ook Feyenoord eist met drie spelers een hoofdrol op. Daryl Janmaat staat op zijn vertrouwde positie van rechtsback, terwijl Bruno Martins Indi de linkerpositie in het centrum van de defensie inneemt. In dienst van de Rotterdammers speelde hij de afgelopen maand juist voornamelijk als linksback. Graziano Pellè is de diepe spits, met Vitesse-aanvaller Bony in zijn rug.

Luciano Narsingh (PSV) en Dusan Tadic (FC Twente) completeren de voorhoede. PSV'er Kevin Strootman hield Jordy Clasie (Feyenoord) nipt achter zich in de concurrentiestrijd op het middenveld.

Behalve Clasie liep ook Samuel Armenteros een plek in het elftal mis. De aanvaller van Heracles Almelo ontving weliswaar meer stemmen dan Narsingh, maar verwierf op geen van de drie posities in de aanval een meerderheid van de stemmen. Op de plek van linksbuiten ging de uitverkiezing maar nipt voorbij aan PSV'er Dries Mertens. Tadic kreeg slechts honderd stemmen meer.

Voor elke positie nomineert VI.nl drie spelers. Dat zijn degenen met de hoogste gemiddelde rapportcijfers in Voetbal International in de betreffende maand, met als voorwaarde dat zij minstens drie van de vier duels moeten hebben meegedaan in deze periode (1 tot en met 30 november). De wedstrijd van vrijdagavond tussen PEC Zwolle en VVV-Venlo telt mee voor de maand december, omdat de rest van de vijftiende speelronde in december plaats heeft.

Laatste nieuws