media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Elftal van de Maand met onbetwiste aanvalsleider Pellè

Elftal van de Maand met onbetwiste aanvalsleider Pellè

Feyenoord is met vier spelers de hofleverancier van het Elftal van de Maand februari. Daryl Janmaat, Jordy Clasie, Jean-Paul Boëtius en Graziano Pellè verdienden allen genoeg stemmen voor een uitverkiezing. Het elftal van februari staat onder leiding van Jan Wouters.

De trainer van FC Utrecht zag Ajax-doelman Kenneth Vermeer de concurrentiestrijd met Gino Coutinho (ADO Den Haag) nipt winnen voor de positie onder de lat. Voor Vermeer staat een blok van jonge verdedigers: Oranje-international Janmaat maakt voor de vierde keer zijn opwachting in het Elftal van de Maand.

De rechtsback stond ook in de elftallen van september, november en december. Janmaat wordt defensief bijgestaan door Toby Alderweireld (Ajax), Virgil van Dijk (FC Groningen) en Ajax-linksback Daley Blind. Op het middenveld moeten Clasie en Kevin Strootman (PSV) de balans bewaken. De jonge middenvelders houden door hun sterke spel PSV-aanvoerder Mark van Bommel op de bank.

Pellè is de onbetwiste aanvalsleider. De spits van Feyenoord is de trotse koploper in het spelersklassement van Voetbal International en kreeg deze maand liefst 81 procent van de stemmen voor de spits-positie. De Italiaan wordt in zijn rug bijgestaan door Eredivisie-topscorer Wilfried Bony (Vitesse). Vanaf de zijkanten moeten Jacob Mulenga (FC Utrecht) en Boëtius voor gevaar zorgen.

Laatste nieuws