Elders over de grens: Pantelic is productief bij Piraeus

In de nieuwe rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

<br /><br /> • Olympiakos Piraeus heeft uitstekende zaken gedaan in de Griekse competitie • De 38-voudig landskampioen won met liefst 4-0 bij Levadiakos, waardoor het de koppositie overneemt van AEK Athene • Kevin Mirallas was met drie doelpunten de grote man aan de kant bij Olympiakos, maar de belangrijke openingstreffer kwam op naam van Marko Pantelic • Voor de voormalig Ajax-spits betekende het alweer zijn negende goal in acht competitiewedstrijden • Zondag tijdens de 4-0 uitzege op Kerkyra scoorde de 33-jarige Serviër liefst vier keer • <br /><br /> • Trabzonspor blijft maar kwakkelen in de Turkse competitie • De nummer twee van het afgelopen seizoen verloor op eigen veld met 2-1 van Gençlerbirligi • Soner Aydogdu zette de bezoekers al na veertien minuten op voorsprong en in de 54ste minuut maakte Yasin Öztekin zelfs de 0-2 • Gustavo Colman bracht met een benutte strafschop nog wel de spanning terug, maar verder kwam Trabzonspor niet • De Groene Krokodillen staan na vijftien duels op een teleurstellende tiende plaats, met tien punten achterstand op koploper Galatasaray • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.