Elders over de grens: Koster met Brugge aan kop

In de nieuwe rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

Glasgow Rangers heeft de koppositie in de Schotse competitie verstevigd. De ploeg won op bezoek bij laagvlieger Dunfermline Athletic eenvoudig met 0-4 • Naismith (2), Edu en Bocanegra zorgden voor de doelpunten • Rangers heeft inmiddels 22 punten uit acht duels • Celtic volgt op vier punten • The Bhoys wonnen zaterdag gemakkelijk van Inverness Caledonian Thistle • Joseph Ledley en James Forres waren trefzeker voor Celtic • Olympique Lyon heeft goede zaken gedaan in de Ligue 1 • Girondins Bordeaux werd met 3-1 verslagen • De CL-opponent van Ajax is nu gedeeld koploper in Frankrijk • Lille speelde in de laatste minuut gelijk tegen Lorient • Een fantastische goal van Joe Cole was niet genoeg voor de regerend landskampioen • Toulouse staat net als Lyon op zeventien punten • Nancy werd met 1-0 verslagen • Ook Paris Saint-Germain meldt zich bovenin • De ploeg won knap van Montpellier, dat als koploper aan het duel begon: 3-0 • <br />Sporting Lissabon, met de Nederlanders Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars, is om 21:30 uur aan de thuiswedstrijd tegen Vitória Setúbal begonnen (zie berichtenstroom)• • In Oostenrijk was Nacer Barazite goud waard voor Austria Wien • Tegen Sturm Graz keek zijn ploeg lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van voormalig Ajacied Darko Bodul • Echter, na de gelijkmaker zorgde Barazite enkele minuten voor tijd voor het winnende doelpunt • Adrie Koster blijft met Club Brugge aan kop gaan in de Belgische Eerste Klasse • De ploeg boog via doelpunten van Björn Vlemickx en Odjidja Ofoe een achterstand na rust om in een voorsprong • Brugge heeft na de winst achttien punten uit acht gespeelde wedstrijden •

Mario Been hield met RC Genk een punt over aan de uitwedstrijd tegen OH Leuven • Jelle Vossen opende de score, maar Genk kon de voorsprong niet vasthouden • Genk bezet de vijfde plaats met dertien punten • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.