Elders over de grens: Genk speelt gelijk, Anzhi ontsnapt

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Het Anzhi Makhachkala van trainer Guus Hiddink ontsnapte op bezoek bij FK Rostov op de valreep aan een nederlaag • Door late doelpunten van Dmitri Kirichenko en Jan Holenda keek Anzhi twee minuten voor tijd tegen een achterstand aan, maar verdediger Rasim Tagirbekov zorgde in de vijfde minuut van de blessuretijd met zijn tweede treffer van de avond voor de 2-2 • Door het gelijkspel staat de ploeg van Hiddink vierde met vier punten uit twee duels • Donderdag is Anzhi, dat vanaf de dertigste minuut met tien man speelde door de tweede gele kaart voor Jucilei, de tegenstander van Vitesse (tweeluik in de derde voorronde Europa Leauge) •

• Rubin Kazan heeft in navolging van de 1-2 nederlaag tegen FK Krasnodar op de openingsspeeldag de tweede competitiewedstrijd wel gewonnen • Alania Vladikavkaz werd met 3-1 verslagen mede door twee treffers van de Israëliër Berbars Natcho • In de eerste helft opende hij met een strafschop de score, waarna hij al vlak na rust de score verdubbelde • De aansluitingstreffer van Danila Neco kwam voor de uitploeg te laat • Vladimir Dyadun maakte in de slotseconde aan alle twijfel een einde •

• Spartak Moskou heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen • Gemakkelijk ging dat niet • FC Volga werd pas in de 91ste minuut op de knieën gedwongen door de winnende goal van Dmitriy Kombarov: 2-1 • Demy de Zeeuw stond in de basis bij de thuisploeg, maar werd bij een 0-1 achterstand na 53 minuten naar de kant gehaald • Vervolgens sleepte zijn ploeg dus alsnog een zege uit het vuur • Spartak heeft nu net als Lokomotiv Moskou en Zenit Sint-Petersburg zes punten • • In navolging van John van den Brom en Ron Jans heeft ook Mario Been zijn eerste wedstrijd in de Belgische competitie met zijn club RC Genk niet weten te winnen • In de Cristal Arena hielden Genk en Cercle Brugge elkaar in evenwicht tijdens een doelpuntrijk duel: 3-3 •

• Halverwege de eerste helft poetste Genk-aanvaller Christian Benteke het openingsdoelpunt van Lukas Van Eenoo weg met twee treffers, maar Igor Vetokele trok de stand nog voor rust gelijk • Na de pauze kwamen de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong, omdat Van Eenoo in de 54ste minuut profiteerde van een blunder van doelman Lászlo Köteles • Aanvoerder Jelle Vossen voorkwam een thuisnederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen door drie minuten later de 3-3 eindstand op het scorebord te zetten •

• Sergio Padt heeft met AA Gent de competitie-ouverture tegen Lierse SK met 2-0 gewonnen • De Nederlandse doelman zag hoe de Israëlische spits Shlomi Arbeitman met twee doelpunten man van de wedstrijd werd • • Het FC Sion van verdediger Michael Dingsdag is na drie speelronden in Zwitserland alleen koploper met negen punten (doelsaldo 6-0) • Zondag werd met 3-0 gewonnen bij FC Luzern • Gennaro Gattuso deed 81 minuten mee bij de winnende ploeg, die twee punten voorsprong heeft op nummer twee Sankt Gallen • • Remco van der Schaaf heeft met Randers opponent AGF met 2-1 verslagen • Door de overwinning is de ploeg van de Nederlander gedeeld tweede na drie duels met een punt achterstand op SønderjyskE en FC Kopenhagen • • FK Mlada Boleslav kende een slechte generale voor het tweeluik met FC Twente in de derde voorronde van de Europa League • De Tsjechische club verloor op de eerste speeldag van de competitie met 1-0 bij FK Teplice • Donderdag staat het duel in Enschede op de agenda, terwijl de return precies een week later is • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.