Elders over de grens: Galatasaray pakt punt in topper

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Celtic kan volgende week zondag al kampioen worden in de Schotland • Doordat stadsgenoot Glasgow Rangers met 2-1 onderuit ging bij Dundee United hebben The Bhoys nu 21 punten voorsprong op hun aartsrivaal • Als Celtic volgende week wint op bezoek bij Glasgow Rangers en nummer drie Motherwell punten laat liggen, heeft het zijn 43 kampioenschap binnen • • Red Bull Salzburg heeft uitstekende zaken gedaan in de Oostenrijkse competitie • De ploeg van trainer Ricardo Moniz won met 1-0 bij hekkensluiter Kapfenberger SV, waardoor het nu alleen aan kop gaat • Jakob Jantscher maakte een kwartier voor tijd de enige treffer van de wedstrijd • Aan de kant van Die Bullen waren er basisplaatsen voor David Mendes da Silva en Rasmus Lindgren • • Wisła Kraków, waar Kew Jaliens de hele wedstrijd speelde, kwam goed weg tijdens het uitduel met GKS Belchatów • De club waar trainer Robert Maaskant eerder dit seizoen werd ontslagen stond tot een half uur voor tijd met 2-0 achter • Dankzij treffers van Cwetan Genkow en David Biton, de laatste in blessuretijd, nam Wisła nog een punt mee naar huis • • Het verschil tussen koploper Galatasaray en nummer twee Fenerbahçe blijft negen punten • De topper in de Turkse competitie leek een prooi te worden voor thuisclub Fenerbahçe dat door treffers van Moussa Sow en Alex al na zestien minuten met 2-0 leidde • Maar Galatasaray kwam goed terug, Johan Elmander en Hakan Balta bezorgden de lijstaanvoerder een punt • • Paris Saint-Germain heeft in de Ligue 1 maar voor een deel geprofiteerd van de 1-0 nederlaag die Montpellier leed bij AS Nancy • De koploper kwam zelf niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Caen • Pierre-Alain Frau zette de thuisclub acht minuten na rust op voorsprong, maar Javier Pastore maakte al snel weer gelijk • Thomas Heurtaux leek Caen alsnog drie punten te bezorgen, maar in blessuretijd bepaalde Christophe Jallet de eindstand op 2-2 • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.