Elders over de grens: Bouwman trefzeker voor Inter

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• FK Senica en Stef Wijlaars zijn het Slowaakse seizoen slecht begonnen • Dukla Banská Bystrica keerde met de drie punten naar huis (2-3) • Wijlaars ging in de 56ste minuut naar de kant en zag de inhaalrace van zijn ploeg na 3-0 achterstand stranden op 2-3 • AS Trencín van Tscheu la Ling (5-0 winst) en MSK Zilina van trainer Frans Adelaar (4-1) kwamen goed uit de startblokken • Pim Bouwman heeft een belangrijk aandeel gehad in de 3-2 overwinning van FC Inter op Jyvaskyla JK • De Nederlander nam twintig minuten voor tijd de 2-0 voor zijn rekening • Jyvaskyla kwam terug tot 2-2, maar Mika Ojala liet in de laatste minuut de 3-2 aantekenen • FC Inter, getraind door Job Dragtsma, is donderdag tegenstander van FC Twente in de tweede voorronde van de Europa League • • Toronto FC won zaterdag met 1-0 van New England Revolution dankzij een vroege treffer van Luis Silva • Danny Koevermans verzorgde het voorbereidende werk voor de winnende goal • Toch waren er gemengde gevoelens bij de Nederlandse aanvaller die nog voor rust uitviel met een knieblessure • Nader onderzoek moet uitwijzen hoe lang Koevermans buitenspel staat • • Dankzij twee treffers van Leo Itaperuna won FC Sion zijn eerste wedstrijd van het seizoen van Grasshoppers (2-0) • De meeste aandacht ging uit naar Gennaro Gattuso • Voor de Italiaanse middenvelder, die deze zomer transfervrij overkwam van AC Milan, was het na een uur voorbij • Gattuso moest zich in de 64ste minuut laten vervangen door een bovenbeenblessure • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.