Elders over de grens: Benfica en Galatasaray winnen

In de nieuwe rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Galatasaray blijft waarschijnlijk ook na zestien wedstrijden koploper in Turkije • De ploeg van trainer Fatih Terim won met 2-0 op bezoek bij nummer veertien Orduspor, door doelpunten van Milan Baros en Kazim Kazim, voorheen bekend als Colin Kazim-Richards • Cimbom heeft nu 34 punten uit zestien wedstrijden • Fenerbahçe kan zondag bij een thuiszege op Trabzonspor op hetzelfde puntenaantal komen, maar heeft een minder doelsaldo • • Benfica beleefde in eigen huis een makkelijke avond tegen Rio Ave, al kwamen de bezoekers in de 25ste minuut nog wel op voorsprong via een treffer van Christian Atsu • Nog voor rust stelde de thuisclub orde op zaken en bogen Oscar Cardozo, Nolito en Javier Saviola de achterstand om in een 3-1 voorsprong • Ezequiel Garay en nogmaals Nolito bepaalden de eindstand in de tweede helft op 5-1, waardoor Benfica nu 33 punten heeft uit dertien duels • FC Porto heeft drie punten minder, maar kan zaterdag op gelijke hoogte komen als het thuis wint van Marítimo Funchal • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.