Elders over de grens: Been verliest bij start play-offs

In de nieuwe rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• In België gingen de play-offs van start met het duel tussen Club Brugge en RC Genk • De thuisclub won de wedstrijd van de ploeg van trainer Mario Been met 2-0 • Víctor Vázquez opende de score namens Club in de 23ste minuut en na ruim een uur maakte Joseph Akpala er 2-0 van • • Gaziantepspor boekte in eigen huis een nipte overwinning op Ankaragücü • Cenk Tosun was de gevierde man aan de kant van de thuisclub door in de 39ste minuut de enige treffer van de wedstrijd te maken • Karabükspor won met 2-0 bij Mersin Idman Yurdu • Mehmet Yildiz en Mustafa Sarp zorgden ervoor dat de drie punten mee werden genomen door de ploeg uit Karabük • • Tijdens het duel tussen Académica Coimbra en Marítimo Funchal beeindigden beide teams de wedstrijd met tien man, na rode kaarten voor Rúben (Marítimo) en Reiner Ferreira (Académica) • Toen de twee van het veld werden gestuurd was de 0-1 eindstand al bereikt • Nhuck maakte acht minuten na rust de 0-1 en dat bleek achteraf de enige treffer van deze wedstrijd • • Ook in de Poolse competitie haalde niet iedereen het einde van de wedstrijd op vrijdagavond • Tijdens de 3-1 zege van Lechia Gdansk bij GKS Belchatów moest Maciej Wilusz van de thuisclub in de 66ste minuut het veld verlaten • Legia Warschau stond na afloop van het uitduel met Wisla Kraków (0-0) met negen man op het veld na rood voor Janusz Gol en Artur Jedrzejczyk • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.