Elche lost belastingschuld af en blijft in Segunda División

Reacties

Elche speelt volgend seizoen in de Segunda División. De Spaanse club maakte vrijdag de openstaande belastingschuld van 2,9 miljoen euro over. Daardoor werd een daling naar het derde niveau voorkomen. Eerder werd al bekend dat de club minimaal van de Primera División naar het tweede niveau zou degraderen.

Elche lost belastingschuld af en blijft in Segunda División

Elche werd eerder dit jaar door de Spaanse liga (LFP) bestraft omdat het twee jaar op rij niet voldeed aan afspraken met de Spaanse belastingdienst. De club van Nederlander Garry Mendes Rodrigues (ex-ADO Den Haag en FC Dordrecht) kwam uit op het hoogste niveau, maar kon salarissen en bepaalde belastingen niet betalen. Elche werd daarop aangeklaagd door de fiscus.

De Spaanse rechter besloot begin juni om de ploeg uit de provincie Alicante terug te zetten van het hoogste niveau naar de Segunda División. Voorzitter Juan Anguix meldde zich daarop bij het Het Spaanse sporttribunaa TAD met het verhaal dat de openstaande schuld inmiddels is afgelost, dat de problemen van vóór zijn termijn dateren en dat de straf veel te zwaar was. Zonder resultaat. TAD wees het beroep van Elche tegen de gedwongen degradatie uit de Primera División namelijk af.

Vervolgens had het echter nóg slechter af kunnen lopen voor de Spaanse club, wanneer de openstaande belastingschuld van liefst 2,9 miljoen euro niet voor 31 juli zou zijn overgemaakt. Mede dankzij donaties en bijdragen van lokale ondernemers en supporters werd de afdaling van de het hoogste niveau naar de Segunda División B voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.