El Makrini leidt tien man Cambuur simpel voorbij Heracles

Reacties

Hoewel SC Cambuur lange tijd met een man minder speelde, plaatste het zich vrij eenvoudig voor de kwartfinale om de KNVB-beker. Heracles was in Almelo niet opgewassen tegen de Friezen: 0-3.

El Makrini leidt tien man Cambuur simpel voorbij Heracles

In de vorige twee edities van het toernooi om de KNVB-beker was de achtste finale telkens het eindstation voor Cambuur. In 2012 was FC Den Bosch te sterk, terwijl de Friezen in 2013 onderuitgingen tegen FC Utrecht. Van Heracles Almelo had de ploeg van trainer Henk de Jong dinsdag, hoewel de Friezen ruim een uur met een man minder speelden, niet veel te duchten.

Er leek al na een kwartier weinig aan de hand toen aanvoerder Mohamed El Makrini (links op de bovenste foto juichend naast Martijn Barto) met een pareltje voor 0-1 tekende: hij kegelde de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising achter Heracles-doelman Dennis Telgenkamp. Tien minuten later leek Cambuur-verdediger Lucas Bijker echter zijn eigen ploeg te benadelen. Hij trok de doorgebroken Thomas Bruns onderuit en kreeg terecht de rode kaart.

Mohamed El Makrini (uiterst rechts) ziet hoe zijn fraaie schot boven Dennis Telgenkamp in de kruising vliegt.
Mohamed El Makrini (uiterst rechts) ziet hoe zijn fraaie schot boven Dennis Telgenkamp in de kruising vliegt.

Maar ook met een man minder kende SC Cambuur, dat in competitieverband in augustus al met 0-1 had gewonnen in Almelo, weinig problemen. Via een tweede goal van El Makrini liep het niet lang na de rust uit naar 0-2; de middenvelder maakte daarmee in één duel net zo veel officiële doelpunten als in de ruim vier seizoenen die hij nu in Leeuwarden speelt.

Uit een corner zorgde verdediger Calvin MacIntosch koppend voor de 0-3 eindstand. Cambuur plaatste zich zodoende als tweede club voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. Eerder kwalificeerde bekerhouder PEC Zwolle zich al ten koste van VVV-Venlo: 0-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.