El Hamdaoui tekent voor een half jaar in Qatar

Reacties

Mounir El Hamdaoui (31) heeft bij het Qatarese Umm Salal SC een contract voor zes maanden getekend. Daarmee is zijn vertrek bij AZ definitief.

El Hamdaoui tekent voor een half jaar in Qatar

Zaterdag kwam al naar buiten dat het tweede Alkmaarse tijdperk van El Hamdaoui, die namens AZ in het seizoen 2008/09 met 23 goals topscorer werd, erop zat. Een hoge transfersom heeft de huidige nummer tien van de Eredivisie niet aan de transfer overgehouden, aangezien er een clausule in zijn contract stond dat hij voor een laag bedrag mocht vertrekken. Omdat de club El Hamdaoui geen topsalaris kon bieden, stemde de club in met een lage afkoopsom. Voor nog minder dan een ton kon nu zijn contract worden afgekocht.

El Hamdaoui tekende in oktober nog een contract in Alkmaar tot de zomer van 2016, maar verlaat de club dus al na drie maanden. AZ haalde de Marokkaanse spits transfervrij binnen nadat zijn contract bij Fiorentina was afgelopen.

De aanvaller speelde op 1 november zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds zijn terugkeer in Nederland. In totaal kwam El Hamdaoui in zijn tweede periode bij AZ tot zeven optredens, waarin hij één keer scoorde. Eerder kwam de spits ook uit voor Excelsior, Tottenham Hotspur, Derby County, Willem II, Ajax en Málaga.

Voor AZ heeft vervanging van El Hamdaoui, die wel beoogd basisspeler was voor het duel van zondag met Feyenoord (4-2 zege), geen prioriteit. De Alkmaarders zoeken eerst naar verdedigende versterking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.