El Hamdaoui brengt AZ naar derde plaats

AZ heeft zijn vorm behouden van vóór het interlandweekeinde. De Graafschap had in Doetinchem evenmin een antwoord op Mounir El Hamdaoui (0-2).

El Hamdaoui brengt AZ naar derde plaats

AZ trad tegen De Graafschap aan zonder Moussa Dembélé, die een knieblessure had opgelopen tijdens zijn verplichtingen met België. Maar met diens vervanger Graziano Pellè in de basis bleek de Alkmaarse formatie niet aan kracht te hebben ingeboet.

Mounir El Hamdaoui was opnieuw een van de uitblinkers bij AZ. De Marokkaanse aanvaller etaleerde verschillende keren zijn kwaliteiten. Alleen ontbrak het aan de passende afsluiting van zijn dreigende acties. Toch was hij de gevierde man tegen De Graafschap.

Acht minuten voor rust was het dan toch raak voor de technicus. Demy de Zeeuw profiteerde van een pijnlijk misverstand tussen Léon Hese en Joost Volmer. De AZ-middenvelder was niet zelfzuchtig en bood El Hamdaoui een niet te missen kans: 0-1. En ook in de tweede helft pikte de Marokkaan zijn doelpuntje mee. Nadat een paal Pellè van een treffer had afgehouden, tikte El Hamdaoui de 0-2 binnen.

Hoewel De Graafschap via Reinier Robbemond de eerste grote kans had gekregen, was de score terecht gezien de Alkmaarse overmacht en de Doetinchemse onmacht. Superboeren-keeper Erik Heijblok had met enkele reddingen de schade weten te beperken maar niet kunnen voorkomen.

De vierde zege op rij bracht AZ naar de gedeelde derde plaats in de Eredivisie. De Graafschap bleef ondanks het eerste puntverlies in een thuiswedstrijd op de dertiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen