El Ghazi leidt Ajax opnieuw naar zege zonder tegengoals

Reacties

Ajax heeft ADO Den Haag overtuigend aan de kant gezet. De ploeg van trainer Frank de Boer incasseerde bovendien opnieuw geen treffers: 4-0.

El Ghazi leidt Ajax opnieuw naar zege zonder tegengoals

In aanloop naar het duel met Ajax toonde ADO-trainer Henk Fraser branie in de media. 'Dit is een wedstrijd waarin je eigenlijk altijd het beste in jezelf naar boven haalt', aldus de coach. Ongegrond leek dat vertrouwen bij de Hagenaars niet, want de Amsterdammers waren donderdag in Tsjechië bij het nietige FK Jablonec met hangen en wurgen overeind gebleven (0-0).

Bovendien lag ADO op koers om de beste seizoenstart sinds de jaargang 1970/71 te noteren, toen het zijn eerste vier wedstrijden in de Eredivisie won. Een remise was voldoende om deze historische prestatie neer te zetten, maar in De Arena zat dat er eigenlijk geen moment in.

De manier waarop Ajax na een kwartier de leiding nam, was typerend voor de apathische wijze waarop ADO verdedigde. Davy Klaassen mocht na een inworp ongehinderd oprukken richting het strafschopgebied en bediende Anwar El Ghazi op maat. De twintigjarige aanvaller liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en schoof met links binnen. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid en zorgde El Ghazi ervoor dat Klaassen zijn eerste competitiedoelpunt sinds 15 maart maakte: 2-0.

Door deze twee goals was de zege van Ajax eigenlijk al bijna binnen, want net als in de eerste drie competitieduels kwamen de Amsterdammers defensief nauwelijks in de problemen. Al was er een knappe reflex van doelman Jasper Cillessen voor nodig om te verhinderen dat Mike Havenaar vlak voor rust de aansluitingstreffer binnenkopte. De Japanse spits troefde Nick Viergever, die al in de vijfde minuut de geblesseerd uitgevallen Mitchell Dijks verving, af in de lucht.

Jasper Cillessen voorkomt een tegendoelpunt. Inclusief de Europa League is Ajax bezig aan een reeks van zes duels zonder tegendoelpunt. Verdedigers Kenny Tete en Jairo Riedewald werden daarvoor beloond door bondscoach Danny Blind met een oproep voor Oranje.
Jasper Cillessen voorkomt een tegendoelpunt. Inclusief de Europa League is Ajax bezig aan een reeks van zes duels zonder tegendoelpunt. Verdedigers Kenny Tete en Jairo Riedewald werden daarvoor beloond door bondscoach Danny Blind met een oproep voor Oranje.

Na de hervatting gaf Ajax de overwinning nog wat extra glans. Joël Veltman kopte een vrije trap van Nemanja Gudelj binnen en op aangeven van Arek Milik tikte El Ghazi alweer zijn zesde competitiedoelpunt van dit seizoen binnen. Hij is daarmee topscorer van de Eredivisie.

Door de simpele 4-0 zege kunnen de Amsterdammers om 16.45 uur ontspannen gaan kijken naar de topper PSV - Feyenoord, in de wetenschap dat minimaal een van de concurrenten in de titelrace punten gaat verspelen. Dit Ajax is het vierde team in de Eredivisie-historie dat de eerste vier wedstrijden van het seizoen won zonder een doelpunt te incasseren (na Ajax zelf en Willem II in 1995/96 en PSV in 2002/03). ADO staat achtste.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.