El Ghazi kiest definitief voor Oranje

Reacties

Met zijn plek in de voorselectie van het Nederlands elftal heeft Anwar El Ghazi zijn keuze gemaakt. Hij heeft besloten uit te komen voor Oranje en niet voor Marokko.

El Ghazi kiest definitief voor Oranje

Vanwege zijn roots heeft El Ghazi een dubbele nationaliteit. Hij kiest er echter voor om Nederland te vertegenwoordigen. 'Heel blij met mijn voorselectie voor Oranje', laat de aanvaller van Ajax via Twitter weten. 'Bij deze heb ik mijn keuze gemaakt. Ik heb er goed over nagedacht en sta er voor honderd procent achter.' Aan het begin van dit jaar sprak El Ghazi met de Marokkaanse bond, maar hij kiest toch voor Oranje.

In januari sprak hij tegen Voetbal International al over een eventuele keuze. 'Mijn verstand en mijn gevoel zullen het moeten uitvechten. Nederland is het land waar ik geboren ben en waar ik mijn leven opbouw. Marokko is het land van mijn ouders, het land waar ik deze zomer vol trots ben onthaald toen ik er op vakantie ging. Ook de speelwijze en het niveau van de nationale elftallen spelen een rol. Ik denk daar nu al over na, voor het geval ik ooit voor de keuze kom te staan. Maar het overheerst mijn gedachten niet.'

Eerder deze week maakte Hakim Ziyech bekend juist voor Marokko te kiezen, hoewel hij in het verleden al voor Jong Oranje uitkwam. Oussama Tannane (in de voorselectie van Jong Oranje) kan eveneens nog een switch maken. In het verleden moesten ook spelers als Ugur Yildirim (Turkije) en Jonathan de Guzman (Canada) een keuze maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.