El Ghazi helpt Jong Oranje langs Noorse beloftes

Jong Oranje heeft de eerste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Spanje gewonnen. Tegen Jong Noorwegen volstond een treffer van Anwar El Ghazi (1-0).

Noorwegen bracht in La Manga een aanval van naam binnen de lijnen. FC Groningen-spits Alexander Sørloth was gekoppeld aan Martin Ødegaard, het zeventienjarige talent van Real Madrid. Maar het Noorse aanvalskoppel kon niet voorkomen dat Jong Oranje er met de zege vandoor ging.

Halverwege de eerste helft brak Anwar El Ghazi op aangeven van Dabney dos Santos de ban in de wedstrijd, die vooraf was gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Johan Cruijff. Na rust kwam er geen verandering meer in de stand.

Daarmee debuteerde Bart Ramselaar (FC Utrecht) met een overwinning. Ook Vincent Vermeij (De Graafschap), die in de tweede helft zijn entree maakte, stapte bij zijn eerste optreden met Jong Oranje als winnaar van het veld. De invalbeurt van SC Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby bood Jong Noorwegen geen soelaas.

Jong Oranje oefent maandag in het Spaanse San Pedro de Pinatar tegen Jong Servië. De ploeg van bondscoach Fred Grim staat in de EK-kwalificatie tweede achter Jong Slowakije.