El Clásico in finale lonkt na simpele zege Barcelona

Reacties

Barcelona staat al met één been in de eindstrijd van het toernooi om de Copa del Rey. De ploeg van trainer Tata Martino was thuis met 2-0 te sterk voor Real Sociedad tijdens de eerste halve finale van het bekertoernooi.

El Clásico in finale lonkt na simpele zege Barcelona

De Basken, die de hele tweede helft met tien man speelden na een rode kaart voor Iñigo Martínez op slag van rust, mochten echter niet klagen over de uitslag in Camp Nou. Barça was heer en meester op eigen veld, maar slordig in de afwerking. Ook had de thuisclub pech dat een vrije trap van Lionel Messi op de lat belandde.

Op aangeven van Pedro zorgde Sergio Busquets in de 44ste minuut voor de verlossende openingstreffer en kort daarna werd Martínez na hevige protesten van het veld gestuurd. In de tweede helft trok Sociedad zich nog meer terug en hoefde het nog maar één doelpunt te incasseren. Dat was echter wel een heel bizarre treffer.

Na een uur belandde een schot van Alexis Sánchez op de paal en de rebound werd door Gorka Elustondo wild via zijn eigen keeper Eñaut Zubikarai in het doel geschoten. Daar bleef het bij in Catalonië, waardoor Barcelona zich lijkt op te kunnen maken voor de eindstrijd. Volgende week volgt echter eerst nog de return in Anoeta.

Mocht Martino's ploeg het bezoek aan Sociedad succesvol afsluiten, dan wacht in de finale waarschijnlijk een confrontatie met Real Madrid. Die ploeg won thuis met 3-0 van Atlético Madrid en reist dus ook vol vertrouwen af naar de terugwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.