El Azzouzi neemt haat op de koop toe bij glansrol tegen Ajax

Reacties

Zakaria El Azzouzi staat komende zondag als Ajax-huurling in het shirt van FC Twente tegenover de Amsterdamse lijstaanvoerder van de Eredivisie. De hoofdstedelingen hoeven niet te verwachten dat de in Rotterdam geboren aanvaller zich in gaat houden.

El Azzouzi neemt haat op de koop toe bij glansrol tegen Ajax

'Vrienden die voor Ajax zijn, grapten dat ik een eigen doelpunt moet maken', zegt El Azzouzi in een interview met De Telegraaf. 'Dat kunnen ze vergeten. Ik ben alleen maar met FC Twente bezig. Dat lijkt mij ook niet meer dan logisch.' Contact met Ajax-spelers, die nummer twee PSV op doelsaldo onder zich houden met nog twee wedstrijden te gaan, heeft hij niet. 'Ik heb überhaupt geen contact met de spelers van Ajax, omdat ik voornamelijk in het tweede elftal heb gespeeld.'

De Tukkers pikten de international van Oranje Onder-20 in de winterse transferperiode op en in Enschede ontpopte de van Jong Ajax overgekomen El Azzouzi zich al gauw tot basisspeler. In elf wedstrijden in de hoofdmacht vond hij drie keer het net en dat hoopt hij in De Arena weer te doen. 'Ik hoop dat ze kampioen worden, maar zondag wil ik dat FC Twente wint', klinkt het stellig uit de mond van El Azzouzi.

Hij is in aanloop naar het duel met de club waar hij nog een contract heeft tot medio 2020 meerdere malen herinnerd aan het zogenaamde Vertonghen-scenario. De Belgische verdediger werd in 2007 door Ajax aan RKC Waalwijk verhuurd en in dienst van de Brabanders scoorde hij dat jaar tegen zijn eigenlijke werkgever. Mede door die goal liepen de Amsterdammers toen de titel mis.

Die gedachte maakt El Azzouzi niet angstig. 'Supporters van Ajax kotsen me dan misschien uit, maar dat hoort erbij. Dat is voetbal. Ik wil laten zien wat ik kan. Dan moet ik dus goed spelen, zodat ik volgend seizoen misschien weer terug naar Ajax kan. Ik denk dat ik volgende maand met Ajax een gesprek heb. Dan zullen we wel zien wat er gaat gebeuren. Ik wil altijd scoren, dus ook zondag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.