El Ahmadi: 'Seizoen geslaagd bij bekerwinst en derde plek'

Reacties

Karim El Ahmadi stelt dat Feyenoord na de beroerde start van het kalenderjaar 2016 de derde plaats in de Eredivisie moet koesteren en vol voor de KNVB-beker moet gaan nu het lek boven is.

El Ahmadi: 'Seizoen geslaagd bij bekerwinst en derde plek'

De equipe van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zich inmiddels hersteld van een reeks van zeven competitienederlagen, waarvan zes in de maanden januari en februari. De ploeg won zes wedstrijden op rij, kreeg daardoor de derde plaats in de Eredivisie steviger in handen en plaatste zich na een overwinning tegen AZ (3-1) voor de finale van het KNVB-bekertoernooi.

El Ahmadi concludeert dat het lek boven is bij de Rotterdammers. Misschien wel net op tijd, met het oog op de bekerfinale van 24 april. 'We hebben na al die nederlagen nu de stijgende lijn te pakken. We hebben de laatste weken laten zien dat we een echt team zijn. Iedereen wilde heel graag en daardoor waren we in onze mindere periode wat overijverig. Soms zat het ook niet echt mee. Maar het gaat beter nu, we staan in de bekerfinale en op de derde plaats.'

Reëel
Hoewel Feyenoord na een sterke eerste seizoenshelft werd genoemd als titelkandidaat, behoort een kampioenschap dit seizoen niet meer tot de mogelijkheden. 'Als je achteraf terugblikt op het seizoen en reëel bent is het seizoen geslaagd als we op de derde plaats eindigen en de beker winnen', zegt de 31-jarige middenvelder in gesprek met het clubkanaal. En voor de Marokkaans international zelf zou het een mooie primeur zijn: een finale winnen.

'Ik heb twee keer in een bekerfinale gestaan, een keer met Feyenoord en een keer met FC Twente, maar ik heb allebei die wedstrijden verloren. Hopelijk wordt dit mijn eerste prijs. Ik heb altijd gezegd dat ik met Feyenoord een prijs wil pakken. Ik en wij als spelersgroep hebben er vertrouwen in. We snakken ernaar. Het mag nu niet meer misgaan. Maar wij moeten als professionals eerst van wedstrijd naar wedstrijd werken, dus we denken nu alleen aan FC Twente (zondag de tegenstander van Feyenoord in Enschede, red.)'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.