El Ahmadi: 'Opnieuw bewezen dat we topclub zijn'

Uitstekend spelen, maar uiteindelijk toch met lege handen staan. Dat was het gevoel dat Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi bekroop na de nederlaag tegen PSV (4-3). Toch meent hij dat Feyenoord wederom heeft bewezen wel degelijk een topclub te zijn.

'Als je vlak voor tijd op gelijke hoogte komt, is het zaak om een punt te koesteren. Zeker op bezoek bij PSV', aldus El Ahmadi op de clubwebsite. 'Het is een grote domper dat we de wedstrijd op deze manier hebben verloren.'

Feyenoord leek dankzij Colin Kazim-Richards een punt mee te nemen, maar in de absolute slotfase bezorgde Memhis Depay PSV alsnog drie punten. En dat terwijl het er in de eerste helft goed uit zag voor de Rotterdammers, die door een doelpunt van El Ahmadi (1-2) voor de tweede keer op voorsprong kwamen. 'In die fase voelden we aan dat we hier konden winnen. Na de rust werd het moeilijker, al was het niet zo dat we werden weggespeeld.'

Zijn treffer bleek uiteindelijk niet voldoende in Eindhoven, al ziet El Ahmadi ook positieve punten. 'Vandaag hebben we andermaal laten zien dat we mee kunnen in de top van Nederland. Het is heel jammer dat we daar op dit moment niets voor kopen en dat onze achterstand nu weer groter is geworden, alleen kunnen we daar niets meer aan veranderen', zei de middenvelder tot slot.

Door de verliespartij staat Feyenoord inmiddels twaalf punten achter op PSV. Het verschil met Ajax bedraagt ook al acht punten, terwijl PEC Zwolle met een puntje meer boven Feyenoord nog derde is.

Karim El Ahmadi wordt op maat bediend door aanvoerder Jordy Clasie en verschalkt doelman Jeroen Zoet met de buitenkant van zijn rechtervoet.