El Ahmadi gaat spelen bij Feyenoord, Elia vraagteken

Reacties

Feyenoord kan zondag op vrijwel volle oorlogssterkte aantreden in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Een overwinning zou een imponerend signaal zijn naar de achtervolgers. De thuisclub versloeg eerder dit seizoen Ajax al in eigen huis en wil nu ook Feyenoord zonder punten naar huis sturen.

El Ahmadi gaat spelen bij Feyenoord, Elia vraagteken

Dat wordt geen eenvoudige klus tegen de koploper, die de laatste zes competitiewedstrijden op rij won met de doelcijfers 20-1. De laatste tegentreffer dateert zelfs al van 17 december. Een schrale troost voor de achtervolgers is dat de koploper tussendoor wel onderuit ging in de bekerwedstrijd tegen Vitesse (2-0).

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaat ervan uit dat Eljero Elia inzetbaar is. De buitenspeler hervatte vrijdagochtend de groepstraining, nadat hij vanwege een lichte hamstringblessure twee trainingen moest overslaan. 'Eljero heeft vrijdag nog niet alles meegedaan, maar heeft wel stappen gemaakt ten opzichte van het begin van deze week', lichtte Van Bronckhorst vrijdagmiddag toe.

Elia kampt al het hele seizoen met fysieke malheur, maar is zodra hij kan spelen, vaak de man die het verschil maakt. Zo brak hij met zijn assists en doelpunten alle drie de tot dusverre gespeelde competitiewedstrijden dit kalenderjaar hoogstpersoonlijk open. Na de zaterdagtraining zal definitief besloten worden of Elia inzetbaar is tegen zijn oude club. 'Naar aanleiding van wat ik vandaag heb gezien, ziet het er goed uit,' aldus de hoofdtrainer.

Voor het eerst dit jaar komt ook Karim El Ahmadi zondag terug in het team van Feyenoord. Geen detail, aangezien Feyenoord met de middenvelder in de basis al 26 wedstrijden op rij niet verslagen werd. De laatste twee nederlagen tegen Eredivisie-clubs, was hij er niet bij. De middenvelder keerde eerder deze week een paar kilootjes lichter, maar volledig fit terug van het Afrika Cup-toernooi.

Pijnlijke keuze
Het ziet er naar uit dat Van Bronckhorst zondag in ieder geval een pijnlijke keuze zal moeten maken. Van het trio Dirk Kuijt, Steven Berghuis en Jens Toornstra zal hij met een fitte Elia normaal gesproken een speler moeten teleurstellen.

Kenneth Vermeer sluit waarschijnlijk pas het tweede deel van februari aan bij de wedstrijdselectie. De doelman maakte afgelopen maandag zijn rentree in Feyenoord 2 in een wedstrijd tegen SC Cambuur 2, maar ontbrak daarna op het trainingsveld vanwege ziekte.

De aftrap van FC Twente – Feyenoord is aanstaande zondag om 14.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.