El Ahmadi de beste, Lieder de slechtste

Reacties

Ondanks de derde plaats in de Eredivisie voert Feyenoord in het Gillette Pro Klassement nadrukkelijk de boventoon. Van de titelkandidaten heeft Ajax een uiterst magere afvaardiging in de top van de spelersranglijst.

El Ahmadi de beste, Lieder de slechtste

Karim El Ahmadi kan de beste papieren overleggen na de eerste zeventien wedstrijden. Met een gemiddeld rapportcijfer van 6,73 is de dit seizoen naar Feyenoord teruggekeerde middenvelder de koploper in het VI Klassement. De Marokkaanse international blijft zijn ploeggenoot Jordy Clasie nipt voor, terwijl de tussentijds aangetrokken Kenneth Vermeer en Jens Toornstra de Rotterdamse dominantie compleet maken.

Koploper PSV heeft eveneens een flinke afvaardiging in de toptien. Georginio Wijnaldum is de meest vooruitgeschoven Eindhovense pion, met Jetro Willems en Luuk de Jong in het kielzog van de aanvoerder. Ajax heeft alleen Jasper Cillessen bij de eerste tien staan, terwijl ook PEC Zwolle (Mustafa Saymak) en Vitesse (Marko Vejinovic) één speler in de hoogste regionen van het klassement hebben.

Oranje-internationals
Andere Oranje-internationals kunnen zich in de Eredivisie niet aan de middenmoot onttrekken. De klasseringen van Memphis Depay (78ste met 6,00) en Ricardo van Rhijn (86ste met 5,87) laten zien dat de PSV-aanvaller en de Ajax-rechtsback niet hun beste seizoenshelft hebben afgeleverd.

Jeffrey Bruma (5,78) en Joël Veltman (5,80) maakten nog minder indruk. Hun posities in het VI Klassement, respectievelijk 131ste en 123ste, zijn een international onwaardig.

De onderste twintig van het VI Klassement vormen een afspiegeling van de stand in de Eredivisie. De vijf laagst geklasseerde clubs zijn ook ruim vertegenwoordigd in de kelder van de individuele ranglijst. NAC Breda laat met vijf spelers de slechtste cijfers zien, met Rémy Amieux, Uros Matic en Isak Ssewankambo als zwakste broeders.

Het drietal heeft slechts twee man onder zich die nog minder hebben gepresteerd. Spits Danny Hoesen heeft de verwachtingen na zijn overstap naar FC Groningen niet kunnen waarmaken, getuige zijn gemiddelde van 5,14. De slechtste voetballer tijdens de eerste seizoenshelft in de Eredivisie is Mart Lieder, niet toevallig actief voor de hekkensluiter FC Dordrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.