EK-tegenstanders verliezen terrein op de wereldranglijst

Door de 3-2 zege vorige week op Engeland is Nederland, zoals eerder al aangekondigd, weer de nummer twee op de FIFA-wereldranglijst. Oranje passeert Duitsland dat 2-1 klop kreeg van Frankrijk. Engeland stond voorafgaand aan de interland met Nederland op de vijfde plaats en dat zorgde ervoor dat Oranje extra punten vergaarde.

EK-tegenstanders verliezen terrein op de wereldranglijst

In februari had Duitsland de tweede stek veroverd op Oranje. Een positie waar de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk sinds het WK 2010 op stond. De ploeg van Van Marwijk moet nog wel Spanje ruim voor zich dulden. La Furía Roja boekte vorige week een overtuigende 5-0 zege op Venezuela. Oranje volgt vooralsnog op gepaste afstand van de Europees- en wereldkampioen.

In de toptien stegen twee Zuid-Amerikaanse landen het meest: Argentinië en Brazilië. Dankzij drie treffers van Lionel Messi won Argentinië de oefeninterland in en tegen Zwitserland (1-3), terwijl Brazilië op bezoek bij Bosnië-Herzegovina met 2-1 zegevierde. <br><br> Zoals bekend is Nederland op het EK in Polen en Oekraïne ingedeeld in de poule des doods. Maar geen van de opponenten kwam vorige week tot winst, waardoor zij allemaal één plaats daalden op de FIFA-wereldranglijst. De op papier sterkste tegenstander is Duitsland. De Duitsers bezetten de derde plaats. Ook Portugal maakt deel uit van de toptien en staat op de zevende plaats. Denemarken doet het niet veel slechter en is de nummer elf van de wereld. De WK-kwalificatiereeks voor de eindronde in Brazilië moet voor Nederland normaal gesproken geen problemen opleveren. Turkije, dat als de sterkste opponent te boek staat, komt met de 32ste plek op de FIFA-wereldranglijst nog het dichtst bij Oranje in de buurt. Hongarije en Estland bezetten respectievelijke plaats nummer 37 en nummer 47. Roemenië staat zes plaatsen onder de Esten. Andorra staat te boek als het zwakste land in WK-kwalificatiegroep D en is terug te vinden op de 205de plaats. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's