'EK-randzaken: Turks model, kapsel Fellaini en FC Knudde'

Reacties

Speciaal voor het EK en terug van weggeweest. Tijdens het EK in Frankrijk nodigen we lezers en bezoekers van VI.nl uit hun inspiratie te vertalen naar een lezerscolumn. Arvid Baars uit Den Hoorn heeft de eer om het spits af te bijten.

'EK-randzaken: Turks model, kapsel Fellaini en FC Knudde'

Juan Jesus Castillo. Zegt die naam u iets? Het is de beruchte hangende spits van FC Knudde. Altijd bang dat tijdens de wedstrijd zijn haar in de war raakt. Ik moest aan hem denken bij het zien van de beelden van de Turk Ozan Tufan. Even zijn haar goed doen en het is 0-1. En dan zeggen we in Nederland dat alleen onze jongens rare maniertjes hebben? Dan kun je nog beter met een Rolls Royce bij Huis ter Duin aankomen. Er schijnen overigens al modellenbureaus voor Tufan te hebben gebeld.  

In de media en op tv zijn het nu vooral de randzaken van dit EK die een stuk belangrijker lijken. Gareth Bale die de neus van een toeschouwer breekt tijdens de warming-up, een zak- en kontkrabbende Joachim Löw, valt cultheld Will Grigg wel of niet in… Het wordt breed uitgemeten in de kranten en op de televisie.

Omdat we niks beters te doen hebben. Mezelf inbegrepen. Ik betrapte mezelf erop dat ik de getatoeëerde armen van boeman Martin Skrtel en het Indianenkapsel van zijn ploegmaat Marek Hamsík vol bewondering zat te bekijken. Kan iemand mij trouwens vertellen welke haarverf Marouane Fellaini heeft gebruikt? Precies de kleur blond waar mijn vriendin naar op zoek is. En Zlatan Ibrahimovic heeft in het Zweedse team nog een tweelingbroer lopen. 't Is maar dat u het weet.

Marouane Fellaini is met zijn geblondeerde coupe een opvallende verschijning op dit EK.
Marouane Fellaini is met zijn geblondeerde coupe een opvallende verschijning op dit EK.

Ik vraag me af wat het Nederlands team op dit moment doet. Arjen Robben zit in Amerika en bezoekt waarschijnlijk SeaWorld, maar verder? Geen idee. Zouden onze jongens echt het EK volledig mijden? Eigenlijk hoop ik het wel. Anders zouden ze na het zien van Ierland-Zweden nog makkelijk gaan denken over de kwalificatiewedstrijd in Zweden, begin september. Het Zweedse elftal oogde net zo gammel als mijn Billy boekenkast. En op zo'n moment bedenk je je dat zo'n team wel op het EK is en wij niet. Pijnlijk. Ik moet echter wel bekennen dat ik een lach niet kon onderdrukken bij het zien van een Panini-sticker met daarop een zappende Kevin Strootman. Een staaltje Duitse humor dat zowaar wèl leuk is.

Oh ja, er wordt ook nog gevoetbald. Zou het bijna vergeten tussen alle randzaken door. Ik heb na één volledige ronde nog geen favoriet gezien die mij heeft overtuigd. Ja, Italië misschien. Kroatië en vooral IJsland hebben mij verrast. Tomeloze Vikingen-inzet waar Team Ronaldo veel moeite mee had. Dat Portugal trouwens Ricardo Carvalho nog opgesteld had… waar hebben ze die opgegraven?

In gedachten zie ik nogmaals de Ier Ciaran Clark zijn eigen doelpunt maken. Tikkie terug, Jaap.

Ook je lezerscolumn insturen? Dat kan naar webredactie@vi.nl.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.