EK-deelname in gevaar voor Sterling na liesblessure

Reacties

Raheem Sterling is zes tot acht weken uitgeschakeld met een liesblessure. De 21-jarige Engelsman mist daardoor behalve het oefenduel met Oranje aanstaande dinsdag mogelijk ook het EK 2016.

EK-deelname in gevaar voor Sterling na liesblessure

Sterling liep zijn blessure op in het duel van zijn club Mancester City met Manchester United (0-1). De vlugge buitenspeler moest na 26 minuten al naar de kant. Duidelijk was al dat hij tegen het Nederlands elftal niet in actie zou komen, maar zijn blessure blijkt nu behoorlijk ernstig. De Jamaicaanse Engelsman ligt er zes tot acht weken uit en moet het restant van het Premier League seizoen en de clash met Paris Saint-Germain in de Champions League aan zich voorbij laten gaan.

De lange afwezigheid betekent ook dat het EK 2016 voor Sterling in gevaar komt. Bondscoach Roy Hodgson maakt op 12 mei zijn voorselectie voor het toernooi bekend, het zal een race tegen de klok worden voor Sterling om dan weer fit te zijn. Mocht de revalidatie van de buitenspeler gunstig verlopen en slechts zes weken duren, dan moet deelname aan het EK geen probleem zijn.

Sterling is een vaste kracht bij het Engelse elftal, waarvoor hij in twintig optredens twee keer scoorde. Op 10 juni begint het EK in Frankrijk, een dag later speelt Engeland de eerste wedstrijd tegen Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.