EK-21: Deens-Italiaans spektakel onbeslist

Denemarken en Italië zorgden voor het aantrekkelijke voetbal dat in de eerste drie duels op het EK onder-21 zo had ontbroken. Jong Oranje hoefde niet te klagen over de 3-3 eindstand.

Italië begon overtuigend aan het duel en kwam geheel verdiend op voorsprong in de zestiende minuut. Alessandro Potenza zette bij de tweede paal met een volley na een vrije trap de 1-0 op het scorebord.

Maar lang konden de Azzurri niet genieten van de voorsprong. Enigszins onverwacht zorgde Rasmus Würtz in een klutssituatie voor de gelijkmaker. Na die gelijkmaker domineerden de Denen. In de 33ste minuut scoorde Thomas Kahlenberg uit een rebound en vlak voor rust was het Thomas Andreasen die een vrije trap laag binnenschoot.

In de rust hervond Italië zich. Via Raffaele Palladino kwam de ploeg van Claudio Gentille snel terug tot 3-2, maar de 3-3 bleef lang uit. Sterker, nadat Rolando Bianchi een enorme kans had gemist, hadden de Denen via Kahlenberg moeten profiteren. Maar de aanvaller van AJ Auxerre ging voor zijn eigen kansen in een twee-tegen-een situatie en faalde. Daarmee gaf hij Bianchi de mogelijkheid om in blessuretijd alsnog de gelijkmaker binnen te knallen: 3-3.

De uitslag is een goede voor Jong Oranje, dat in dezelfde poule al had verloren van Jong Oekraïne.