EK 2016 in economisch opzicht doorslaand succes

Reacties

In economisch opzicht is de uitbreiding van het deelnemersveld van het EK een doorslaand succes. De UEFA verwacht dat Euro 2016 een recordwinst van 830 miljoen euro oplevert, zo werd vrijdag medegedeeld tijdens een persconferentie.

EK 2016 in economisch opzicht doorslaand succes

De omzet van het eerste EK met 24 landen bedraagt 1,93 miljard euro, een stijging van 34 procent ten opzichte van de eindronde van 2012 in Polen en Oekraïne. Vier jaar geleden deden er nog maar zestien landen mee en werden er 31 duels gespeeld, twintig minder dan in de nieuwe opzet. Vier jaar geleden kwam de winst op 593,7 miljoen euro uit.

'De cijfers zien er goed uit', lichtte bestuurder Theodore Theodoridis namens de UEFA toe. 'Dit grotere toernooi is een succes.' De Europese voetbalbond zal het leeuwendeel van de winst (zeshonderd miljoen euro) de komende vier jaar verdelen onder de 55 aangesloten bonden.

De UEFA harkte iets meer dan één miljard euro aan uitzendrechten binnen. De sponsordeals leverden 480 miljoen euro op en de inkomsten uit ticketverkoop en hospitality arrangementen bedroegen vierhonderd miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.