Eitje voor Kiev, nipte plaatsing Fenerbahçe en Steaua

Dinamo Kiev gaf Spartak Moskou nogmaals een pak slaag en heeft zich overtuigend geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Fenerbahçe en Steaua Boekarest haalden het net.

Eitje voor Kiev, nipte plaatsing Fenerbahçe en Steaua

Dinamo Kiev-Spartak Moskou 4-1
Kiev leefde zich opnieuw uit tegen Spartak. De Oekraïners wonnen in Rusland al met 4-1 en kopieerden die score in eigen stadion. Artem Milevski bleek wederom op schot. Net als in het heenduel scoorde hij twee keer en had daarmee een groot aandeel in de plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Steaua Boekarest-Galatasaray 1-0
Steaua schakelde Galatasaray uit. De Roemenen hadden al een aardige uitgangspositie dankzij de 2-2 in Turkije en klopten de club uit Istanbul in Boekarest. Banel Nicolita werd de matchwinner. Hij maakte in de 57ste minuut het enige doelpunt.

Fenerbahçe-Partizan Belgrado 2-1
Fenerbahçe slaagde wél en is de enige Turkse club in de groepsfase. De ploeg van coach Luis Aragonés had het moeilijk tegen Partizan Belgrado, maar won nipt. Semih Sentürk en Alex zetten de Turken in een fauteuil, al maakte Zoran Tosic het weer spannend. De Serviërs hadden nog één goal nodig voor een verlenging, maar wisten die niet te maken.

Bekijk hier al onze video's