Eindhoven-captain Van Son met Roda JC naar Eredivisie

Reacties

Roda JC Kerkrade neemt aanvoerder Jens van Son over van FC Eindhoven, zo melden de Brabanders via Twitter. De 27-jarige middenvelder tekent voor drie seizoenen bij de Limburgse promovendus.

Eindhoven-captain Van Son met Roda JC naar Eredivisie

Van Son, een jongen uit de regio, speelde vrijwel zijn hele loopbaan bij de Eindhovenaren. Na vijf seizoenen in het eerste elftal probeerde hij het een seizoen bij Sparta Rotterdam, om een jaar later weer terug te keren aan de Aalsterweg. Daar groeide hij uit tot aanvoerder en publiekslieveling.

Met FC Eindhoven beleefde hij afgelopen seizoen een hoogtepunt. De ploeg werd in de Jupiler League tweede achter kampioen NEC en gold in de play-offs om promotie dan ook als een van de favorieten. In de tweede ronde - waarin de Brabanders instroomden - ging het tegen FC Volendam echter al meteen mis. Voor Van Son komt het nu tóch tot een avontuur in de Eredivisie.

De Limburgers wisten namelijk wél te promoveren via de nacompetitie. Door eerst af te rekenen met FC Emmen en in de finale NAC Breda te verslaan, keert de ploeg na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. Volgend seizoen zal Darije Kalezic de eindverantwoordelijke zijn in het Parkstad Limburg Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.