Eindhoven wint weer, Jong PSV ten onder tegen Sparta

FC Eindhoven heeft goede zaken gedaan op bezoek bij Fortuna Sittard. Ook Sparta Rotterdam en VVV-Venlo boekten een knappe overwinning.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven 0-2
De vierde competitiezege op rij van FC Eindhoven is een feit. In navolging van Almere City FC (2-1), Jong PSV (1-3) en Achilles '29 (2-0) werd vrijdagavond het laaggeklasseerde Fortuna Sittard verslagen.

De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong ging dankzij de treffer van Jens van Son met een minimale voorsprong de rust in. In de tweede helft bepaalde de Belg Fries Deschilder de eindstand in Limburg: 0-2. Door de overwinning komt FC Eindhoven op gelijke hoogte met koplopers NEC en Roda JC Kerkrade, die zaterdag nog in actie komen.

Jong PSV - Sparta Rotterdam 0-2
Sparta Rotterdam heeft de eerste overwinning van dit seizoen tegen een beloftenteam uit de Jupiler League in de pocket. Vorige week was Jong Ajax nog met 4-2 te sterk, maar op bezoek bij Jong PSV stapte de ploeg van trainer Gert Kruys wel als winnaar van het veld.

Vorig seizoen waren de Rotterdammers zeer ongelukkig tegen Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente. Slechts vier punten pakte Sparta uit die duels, allen tegen Jong PSV. In Eindhoven waren Giovanni Hiwat en Johan Voskamp dit keer de doelpuntenmakers.

VVV-Venlo - Almere City FC 3-2
Melvin Platje heeft na zijn komst van Neftchi Baku zijn eerste treffer gemaakt in het shirt van VVV-Venlo. De vliegensvlugge aanvaller opende na een half uur de score in eigen huis tegen Almere City FC.

Kort na de treffer van Platje voerde Danny Post de score verder op. Ook na de rust wist Platje het net te vinden, al boekte VVV uiteindelijk wel een benauwde zege. In de tweede helft bracht Vincent Janssen met twee treffers namelijk de spanning terug.